Tijd voor de laatste SEO Sunday. We bespraken in voorgaande sessies het belang van SEO aan de hand van 3 topics: linkbuilding, relevantie en bloggen. Vandaag bespreken we het 4de topic: snelheid. Meer specifiek de impact van de snelheid van je website op SEO en in het algemeen op je websitebezoeker.

Wat bepaalt de snelheid van je website

De snelheid van je website wilt zeggen: de tijd tot het laden van een pagina op je website. Veelal wordt dit bepaald door je websitebeheerder, die rekening dient te houden met codes, redirects, caching en andere technische aspecten.

Maar je hebt ook zelf grip op de snelheid bij het plaatsen van afbeeldingen. Een te grote afbeelding plaatsen op je website zorgt namelijk voor een enorme laadtijd. Ga daarom steeds even kijken naar de grootte van de afbeelding, alvorens deze online te zetten. Idealiter heeft de afbeelding de exacte grootte zoals die wordt weergegeven. Hoe dan ook wordt deze best niet breder dan 2000px.

Welke impact heeft deze snelheid

De snelheid is één van de punten die Google gaat evalueren voor SEO. Een verhoogde snelheid van je website heeft bijgevolg een directe invloed op de ranking van je pagina in de zoekresultaten.
Daarnaast zal de snelheid een positieve invloed hebben op je bezoekers. Wanneer men te lang moet wachten voordat men op de website is, zal men afhaken en een volgende website zoeken.

Bereken zelf de snelheid van jouw website

De snelheid van je website kan je eenvoudig zelf even berekenen via de pagespeed-tool van Google. Je zal hier veel technische verbeterpunten krijgen, die je met je webbouwer kan bespreken.

Conclusie: snelheid is van belang. Niet enkel voor SEO, maar ook voor de ervaring van de bezoeker op je website.

Zo zijn we aan het einde gekomen van de 5 SEO Sunday-sessies. Hopelijk hebben jullie er iets van opgestoken. Getriggerd door deze informatie? Neem gerust even contact op voor meer informatie of om mogelijkheden te bespreken.